Ce este modestia? ( What is the Modesty? )

 

Modestia- aceasta notiune atat de des utilizata de fiecare dintre noi si , in acelasi timp, o calitate atat de greu de atins…

Ce inseamna sa fi modest si cine este modest? Mai este modestia o calitate? Mai este apreciat un om modest, in zilele noastre? Cine se ”mandreste” cu modestia lui, este cu adevarat, modest?

Acestea, si multe alte intrebari putem sa ne punem despre modestie.

Sa fii modest presune sa stii cu adevarat propria ta valoare si tocmai de aceea sa nu ”trambiti” laudandu-te. Fiind impacat cu tine insuti nu vei simti nevoia sa te  lauzi cu realizarile tale deoarece ele oricum sunt observate de cei din jur…desigur, de multe ori esti invidiat pentru asta. Invidia nu este o insusire a omului intelept iar cei ce sunt invidiosi sunt, de cele mai multe ori si cei care se lauda singuri, carora le-au murit laudatorii.

Prin urmare, omul modest este omul intelept, multumit si impacat cu sufletul lui, care nu are nevoia impetuoasa de a atrage atentia celor din jur „semnalizand” prin manifestari puerile. Totodata, acesta nu se lasa calcat in picioare de oameni „mici” cu gura mare, va lua pozitie, insa in limitele bunului simt.

Mai este modestia o calitate?

Aceasta este o intrebare pe care inca si-o mai pun unii dintre noi. Acesti „unii” sunt cei care nu-si gasesc locul in acesta lume plina de aroganta, mandrie, orgolii, indecenta, prostie… O lume in care modestia nu mai este privita ca o calitate. Sa fii modest, in ziua de azi, inseamna sa fii luat in deradere, batjocorit…de catre acei oameni „mici„cu gura mare si minte putina… Si totusi, pentru cei intelepti cu suflet mare, modestia este si va fi mereu o calitate si nu pentru a se da de exemplu celor din jur, ci pentru ca aceasta le este adevarata substanta, acesta este materialul din care sunt croiti.

Modestia a fost, este si va fi mereu o insusire a celor cu suflet mare… a celor care au inteles si simt necesitatea echilibrului intre trup-minte -inima.

by Nicoleta  P.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: